Terrán tetőcserép

Terrán tetőcserép
A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft., tetőcserepeket és a tető teljes, szakszerű kialakításához szükséges kiegészítőket gyártó és forgalmazó, 100%-ban magyar tulajdonú tetőcserépgyár. Központjuk Bólyban található. Két gyáruk van, az egyik Bólyban, a másik Kunszentmiklóson üzemel.
A vállalat nemzetközi értékesítéssel is foglalkozik. Külföldi terjeszkedésük folyamatos, tetőcserepeink jelenleg Szlovákiában, Horvátországban és Romániában is kaphatók.

Terrán tetőcserép márkáink
Tetőcserepeik alapanyaga több mint 90 éve a beton. Termékcsaládjaik (márkáik) állandó bővítésével, új színekkel és új felületkezelési technikákkal folyamatosan megfelelnek a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.

Standard: Standard termékvonalunk bármely épületnek komfortos külsőt kölcsönöz.
Danubia: Danubia termékvonalunk lágy hullámvonalaival szervesen illeszkedik a magyarországi tájakhoz.
Rundo: Rundo termékvonalunkkal megteremtettük a modern kor igényeinek és a hagyomány hangulatának harmóniáját.
Coppo: Coppo termékvonalunk formájában és színeiben a Terrán tájak napfényes hangulatát idézi.
Zenit: Zenit termékvonalunk modern dizájnja meghatározza a ház karakterét.

Cégtörténet:
Mészáros Kálmán a ma Szlovákiához tartozó Negyeden kezdett el betonalapú cserépgyártással foglalkozni. A kézi munkával előállított ún. Mészáros-cserepek már közel 90 éve megtalálhatók a környék tetőin. 1993-ban Mészáros Vilmos a dél-baranyai, régi iparos hagyományokkal rendelkező Bóly városában egy félautomata gépsoron folytatta a családi tevékenységet. Mára a gyártási technológia teljesen automatizált, európai színvonalú. 1997-ben lépett be a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is. 

Termékfejlesztések időszaka (2000-2004):
A gyártási technológia dinamikus fejlődése mellett, a komoly termékfejlesztési lépéseknek köszönhetően, a kezdeti Terrán 15-ös formát felváltotta a Terrán 10-es, melyet később Danubia névre kereszteltek. A szlovákiai Farkasdon 2000-ben megalapított Terrán Szlovákia Kft. gyárában automata gyártósort helyeztek üzembe. Ez további garanciát jelent a biztos és folyamatos termékellátottságra és a színvonalas szolgáltatásokra. 2001-ben kínálatuk tovább bővült a Coppo antik termékvonallal, mely formájában és színeiben is a Terrán tájak napfényes hangulatát idézi. 2003-ban alapos kutatómunka eredményeként továbbfejlesztették kínálatukat a speciálisan, többször felületkezelt Coppo termékvonallal, mely 2003 tavaszán elnyerte a Construma Nagydíjat.

3 év alatt megduplázódott a termékkínálat (2005-2007):
2005-ben a cég új termékvonallal növelte termékkínálatát. A hornyolt, kettős íves vágású Rundo termékvonal esztétikailag jellegzetes képet mutat a műemlékek, tradicionális jellegű új épületek fedésénél, valamint tetőfelújításokhoz is kiválóan alkalmazható. Rundo terméküket még ugyanebben az esztendőben BNV Nagydíjjal tüntették ki. A hullámos Standard cserép szintén 2005-ben került forgalomba a magyar piacon.

Új dimenziók a tetőcserepek tartósságának megőrzésében (2008-tól):
2008-ban a ColorSystem színvédelemmel ellátott termékek köre tovább bővült a Rundo, Danubia,Coppo termékvonalakkal, illetve a Zenit Ódon tetőcseréppel. Még ugyanebben az évben átadásra kerül Kunszentmiklóson a cég teljesen új, automata technnológiával szerelt gyára. A sikertörténet folytatásaként 2007-ben jelent meg a Zenit tetőcserép, mely izgalmas carbon színével, egyszerű téglalap alakjával és letisztult homogén felületével új irányzatot képvisel az eddigi hagyományos tetőcserepekkel szemben. A Zenit tetőcserepeket különleges ColorSystem felületkezeléssel látják el. Termékkínálatuk 2009-ben tovább bővült a Standard termékcsaládunk natúr színével, mellyel egy kompromisszum nélküli alternatívát kínálnak mindenki számára elérhető áron. 2010-ben hosszas kutatómunka eredményeként kifejlesztették a Resistor felületkezelési eljárást, amely prémium védelmet és tartósságot biztosít tetőcserepeiknek. Közép-európai térségben egyedülálló csúcstechnológiával működő bólyi gyárukban 2012-be indult el a gyártás, mellyel gyártási és szállítási rugalmasságunk tovább növekszik.

A brand fejlődése:
2010-ben alapos előkészítő- és kutató munka után a Mediterrán arculata megváltozott. Egy olyan modern színvilágot kapott a márka, amely tükrözi az innovatív gondolkodásmódjukat, jól felismerhető és amely kitűnik a többiek közül. 2014-ben a Mediterránból Terrán Tetőcserép Gyártó Kft. lett - de csak a név változott. Ez a változás egy újabb lépés azon az úton, mely a vállalat piaci pozícióinak további erősödéséhez vezetett. A közelmúlt technológiai fejlesztései, gyárépítései is ezt készítették elő. A TERRAN márkanévvel arra utalnak, hogy termékeik egy modernebb, éghajlattól független, bárhol a Földön jól mutató, mai stílust képviselnek.

A cég ma a betoncserepek és komplett tetőfedési rendszerek nemzetközi hírű betoncserépgyártójaként működik. A Terrán Tetőcserép Gyártó Kft.-nél alapvető követelmény a tudományos kutató-fejlesztő munka és a legmagasabb minőség iránti igény mellett a szállítási fegyelem. Csak így érhetik el legfontosabb céljukat: az elégedett vevőket.

Jövőkép:
Termékeik fizikai tulajdonságából adódó időtálló minőségén túl egyedi formákkal és színekkel egy új, életörömöt árasztó hangulat megteremtése a vállalat filozófiája. Komoly termékfejlesztési lépéseket tesznek annak érdekében, hogy Ön – szabadon engedve fantáziáját – az ízlésének, stílusának legjobban megfelelő tetőfedést választhassa.

Díjaik, elismeréseik:
Coppo termékvonaluk 2003 tavaszán elnyerte a Construma Nagydíjat.
Rundo terméküket 2005-ben BNV Nagydíjjal tüntették ki.
2009-es év kereskedőbarát beszállítója
2010 - Business SUPERBRAND cím
2013 - Magyar Termék Nagydíj
2013 - Magyar Brands

VIDEÓ

Forrás: YouTube