Knauf gipszkarton

Knauf gipszkarton
A szárazépítészet legelterjettebb és legtöbbet használt termékei a gipszkarton termékek.
- gipszkarton lapok
- gipszkarton profilok
- gipszkarton csavarok
- gipszkarton glettek és gipszek

Tűzvédelmi gipszkarton lapok: KNAUF Fireboard 15-20-25-30 mm vastagságban. Mérete: 1250 x 2000 mm.

Gipszkarton – gipszrost lapok: KNAUF Vidiwall 10-12,5-15 mm vastagságban. Mérete: 1250 x 2000 mm.

Extra építőlemezek-cementkötésű vízálló lapok: KNAUF Aquapanel Outdoor és Indoor 12,5 mm vastagságban. Mérete: 900 x 1250 mm.

Akusztikai perforált gipszkarton lapok: KNAUF és RIGPS 12,5 mm vastagságban.
A szárazépítészet legelterjettebb és legtöbbet használt termékei a gipszkarton termékek.

A gipszkarton és a gipszkarton termékek használata nagymértékben növeli az épület egyes szerkezeteinek, például a fafödémeknek a tűzállóságát, mivel anyaguk nem ég, sőt csökkenti az égés hőjét, mivel minden gipszes anyag kötött kristályvizet tartalmaz, és ennek elpárolgásáig a hőmérséklet nem emelkedik.

Ez eredményezte, hogy gipsztáblákat kezdtek alkalmazni az acélszerkezetű toronyházak tűzvédelmére. S amikor a gipsztáblák papírköpenybe öntésével azok húzó-hajlító szilárdságát megnövelték, megszületett a gipszkarton lap.

Előnyei között szerepel, hogy könnyű, kis szállítási költségű építőanyag; válaszfal, álmennyezet, tetőtér beépítés szerkezeteként egyaránt használható. A gipszkartonlapokkal az építés egyszerű, hatékony, gyors, és a szerkezetek méretpontosak.

A szárazépítési technológiával és a gipszkarton termékekkel nem viszünk fölösleges vizet a belső terekbe, a munka gyorsan és tisztán elvégezhető, rövid ideig tart, és a helyiségek azonnal beköltözhetők. Egy családi ház esetén az építési időt hónapokkal rövidítheti le a száraz szerkezetek alkalmazása.