Leier kémény

Leier kémény
A Leier kémények tervezése során gondosan ügyeltek a fejlesztők arra, hogy mindhárom típus esetében komplett rendszert tudjunk kínálni az építtetők számára és ezzel nagyon sok kellemetlenségtől óvjuk meg Önöket. Ki ne emlékezne olyan esetre, amikor a megvásárolt termékhez apróságnak tűnő elemek hiányoztak és ezek természetesen mindig összeépítés közben derültek ki. A Leier kémények vásárlásakor igényei pontosítása után ez nem fordulhat elő, a rendszereink minden esetben kompletten szereltek, velük az építés során nem lesz hiányérzetük.

Megoldás minden tüzelési módra:
A Leier kémények típusválasztékát úgy alakították ki, hogy mindenfajta tüzelőanyaghoz mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbb megoldást. Kéményrendszereik közül választhat fatüzeléshez, vegyestüzeléshez, gázfűtéshez vagy olajfűtéshez illetve a bioenergiával való tüzeléshez kéményt.

Nedvességre, savra ellenállóság:
A Leier kéményrendszerek „lelke”a németországi Hart Keramik által gyártott béléscső. A német hagyományoknak megfelelően nagyon magas minőségi színvonalon készült samott cső garantáltan képes több évtizedig is ellenállni a kémény üzemelése során keletkező, előforduló káros folyamatoknak.

Természetes anyagokból készül:
A természet adta anyagokat felhasználva terveztük kéményrendszereinket. Úgy a köpenyek gyártásához szükséges, azok jó hőszigetelését biztosító agyag golyók, mint az ősi agyagból égetett samottcsövek, vagy ásványi anyagokból nyert hőszigeteléseink a hagyományok tiszteletét tükrözik, melyeknek a legkorszerűbb gyártástechnológiával való ötvözése együtt jelentenek természetes és egyben műszakilag tökéletes megoldást.

Egyszerű, gyors építhetőség:
A Leier kéményrendszerek kivitelezése egyszerű, mivel a különböző elemek méreteit úgy alakítottuk ki, hogy azok harmonizáljanak egymással. Rendszereink főbb elemeinek magassága 33 cm, így 3 db-ból gyorsan felépíthető egy méter kémény. Az egyszerű építhetőséget biztosítják a szinte építőkocka-szerűen egymáshoz illeszthető elemek, ill. minden kéményünkhöz biztosított, illusztrált beépítési útmutatónk.

Megbízhatóság:
Kéményeink a fejlesztéseknek, alkalmazott anyagoknak köszönhetően a legmostohább körülmények között is észrevétlenül és megbízhatóan működnek. Kéményrendszereinknél társaságunk 33 év garanciát vállal azok kiégés-biztonságára és savállóságára. A kéményeink valós élettartama ennek akár a dupláját is elérheti.

Egy kéménytest alkalmazásával több tüzelési mód:
Magyarországon csak a Leier kéményrendszerek nyújtanak olyan nagyfokú tervezői, kivitelezői szabadságot, amely biztosítja hogy egy kéménytestben variálni lehessen a zárt égésterű tüzelőberendezéshez alkalmas rendszert az egyéb tüzelési móddal.

Kombinálhatóság szellőzéssel:
Kéményrendszereink biztosítják, hogy a szellőzős köpenyelemeink választásával a lakóterünk gravitációs, mesterséges szellőztetését megoldjuk. A szellőzőkürtő egyúttal alkalmas különböző technológiai- és egyéb vezetékek (mint TV-kábel, riasztóvezeték, stb), akár utólagos, födémbontás nélküli elhelyezésére.

Típusok:
LSK
Az LSK kéménynek ott a helye minden családi házban, hisz a legnagyobb méretválasztékban kapható hőszigetelt kémény, amely leginkább testre szabható.
Bármely házhoz jól illeszkedik, fokozott hőszigeteléssel rendelkezik, így az üzemeltetése még takarékosabb.
Az integrált hőszigetelés miatt a kémény kerülhet a házfalon kívülre is.
Ez gyakori és közkedvelt megoldás, ha valaki utólag szeretne egy kéményrendszert beépíteni, ám a falakat és a födémet nem kívánja megbontani.
Az LSK kiválóan konfigurálható a legegyedibb igényekhez is, és bármilyen tüzelőanyaggal alkalmazható.
Szellőzőkürtös kivitelben az égéshez szükséges levegőt is biztosítja. Beépített átszellőztető rendszerrel rendelkezik.

SMART
Legújabb fejlesztésünkkel a piacon teljesen egyedülálló kéményrendszer született.
A hőszigetelt SMART kémény mindössze 0,1 m2 alapterületet igényel.
(Smart 16)
Ezzel a legkisebb nappaliba is beépíthető, miközben a hasznos lakóterületből tényleg csak tenyérnyi területet foglal el.
Alkalmazhatóságának széles körét a funkciógazdagság biztosítja. Teljes értékű és kiváló kéményrendszert kap egyedülállóan kis helyigénnyel.
Vásárolja meg csak a lényeget!

LK
Kazánt, kandallót helyezne üzembe?
Vagy csak ennek jövőbeli lehetőségét kívánja megteremteni?
LK levegős hőszigetelésű kéményünk választásával mindezt megteheti.
Széleskörű alkalmazását nagy méretválaszték biztosítja.
Minőség - kedvező áron
Az LK kémények megfelelnek a mai kor fűtéstechnikai gyakorlatának.
Tartalékkéménynek is kitűnő választás.

Multikeram LAS
Ez a jövő kéménye a jelenben – mind minőségben, mind megbízhatóságban és széleskörű alkalmazási területeit tekintve.
A Multikeram LAS kéményrendszer a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviseli, és minden elképzelhető fűtési megoldást ki tud szolgálni.
W3G minősítéssel rendelkezik, azaz a nedvességnek és a koromégésnek egy azonos fűtési cikluson belül is ellenáll.
Válassza a Multikeram LAS-t, ha olyan csúcsminőségű kéményrendszert szeretne, ami hosszú évtizedekig kiszolgálja minden fűtési igényét.
Ez egy hibridkémény, kompromisszumok nélkül, mely ötvöz magában mindent, amit a korszerű kéményekről tudunk. Így akkor is választhatja, ha egyelőre még nem döntötte el, hogy milyen fűtőanyaggal fog fűteni.

Multikeram
Az ideális és legmegfizethetőbb W3G kéményrendszer nyílt égésterű fűtési megoldásokhoz.
A Multikeram kéményrendszer a jelenleg elérhető legmagasabb műszaki színvonalat képviseli, és minden elképzelhető fűtési megoldást ki tud szolgálni. Amennyiben az égéshez szükséges levegő biztosítása egyéb úton megoldott, akkor ez az ideális megoldás.
W3G minősítéssel rendelkezik, azaz a nedvességnek és a koromégésnek egy azonos fűtési cikluson belül is ellenáll.

Multikeram LAS P1
Kis helyigény - üzembiztos működés szélsőséges helyzetekben is, kifejezetten a kondenzációs technológiára szabva.
A túlnyomásos üzem előnyei - hosszú távra kivitelezve.
Annak érdekében, hogy gázkazánja következő generációit is kiszolgálhassuk
(ráadásul átalakítások nélkül!)

Turbo
Speciális kéményrendszer olyan családi- és társasházaknak, ahol zárt égésterű gázkazánokkal fűtenek. Gyűjtőkéményként is építhető, azaz egyetlen kéményrendszerre ráköthető több gázkazán is, akár azonos szinten, más-más lakásokból.
Az égéshez szükséges levegőt a szabadból biztosítja. Egyszer kell beépíteni, és utána évtizedekig szolgálja a társasházat – a kazánok cseréjekor pedig nem kell megbontani a falat, mert az új készülék bekötése is kompatibilis a kéménnyel.
Gazdaságos kéményrendszer, mely a szerkezetének köszönhetően nem közvetíti a készülékek üzemi zaját.