Schiedel kéményrendszer

Schiedel kéményrendszer
A Schiedel márkanév évtizedek óta egyet jelent a hozzáértéssel, legyen szó bármilyen tüzelőberendezés füstgázelvezetéséről. A Schiedel kéményrendszereket nem csak új épületekhez ajánljuk, hanem meglévő rendszerek felújításakor is.
Ha fűtéskorszerűsítést tervez, legyen szó akár kazáncseréről vagy kandalló beépítésről, minden esetben kérje ki szakember véleményét, hiszen a kéménybélelés, kéményfelújítás- és építés speciális szakértelmet ígénylő területek.

A Schiedel kéményrendszerek:
- elősegítik a tüzelőberendezés energiahatékony működését, így Ön költséget takarít meg,
- lehetővé teszik a környezettudatos életvitelt,
- a biztonságos működés révén óvják a ház lakóinak életét és értékeit,
- karaktert és stílust adnak egy épületnek.

A SCHIEDEL KÉMÉNYRENDSZEREK ELŐNYEI
1. Jó huzat: A vékonyfalú kerámiacső, a sima, kerek belső felület, az értékes szigetelőanyag és a pontos méretezés szavatolja a biztonságos füstelvezetést a háztető fölé. Még rendkívül alacsony füstgáz-hőmérsékleteknél is energiatakarékos marad a kazán.
2. Füsttömör és tűzbiztos: Ez azt jelenti, hogy a Schiedel-kémény olyan nagytömörségű anyagokból készül, amelyeken nem hatol át sem a levegő, sem a füst, sem a tűz. A nagy hőmérséklet-különbségek okozta feszültség repedéseket idéz elő a házilagosan vagy olcsó megoldásokkal készült falazott kémények esetében. A köpenyből, szigetelésből és a legkiválóbb minőségű kerámiából készült belső samottcsőből álló háromrétegű kémény még a kiégetésnél (1.000°C feletti hőmérsékleti értékeknél) is ellenáll a repedéseknek és füsttömör marad.
3. A nedvességgel szemben ellenálló: A korszerű, energiatakarékos kazánokban nedvesség (kondenzátum) keletkezik. A kerámiából készült tömör cső és a hátsó szellőzésű rendszerben keringő levegő szárazon tartja a kéményt. Az előrelátó építkező ezzel utólagos javításokat takarít meg.
4. Korrózióállóság: A nedvesség nem csupán vizet jelent, hiszen az olaj, a gáz, a fa stb. elégetésekor maró savak is keletkeznek. Az égetéshez elhasznált levegő is savakkal szennyezi a kémény kürtőjét. A kerámia béléscső teljes mértékben ellenáll ezeknek a káros hatásoknak.
5. Garantáltan hosszú élettartamú: A Schiedel kerámia béléscsöves UNI PLUS kéményrendszerek háromszoros garanciával kerülnek forgalomba: Ez az Ön számára 3×30 esztendőre szavatolja az ellenálló-képességet a nedvességgel szemben, a füstgáz- és tűzbiztonságot és a korrózióállóságot.
6. Kerámia a torkolatig: A fémből készült részek korrodálnak (rozsdásodnak), ezért ezek alkotják a béléscső gyenge pontjait. A Schiedel cég teljesen kerámiából készült kéményében nincsenek kopó alkatrészek, ezért sok bosszúságtól megóvja Önt, és költséges felújításokra sem lesz majd szüksége.
7. Abszolút függetlenség: A Schiedel minden fűtőanyaghoz, valamint az összes jelenlegi és jövőbeli fűtési technológiához tud kéménytípust ajánlani. Ezzel nem kell felújításra költeni akkor sem, ha kicserélik a kazánt, vagy fűtőanyagot váltanak.