Ursa hőszigetelés

Ursa hőszigetelés
A spanyol URALITA Csoport egyik fő leányvállalataként egy világméretű vállalat tapasztalatával rendelkezik.

Minőségi termékeikkel – ásványgyapot, extrudált polisztirol lapok, páratechnikai fóliák és kiegészítők - és komplex megoldásaikkal le tudják fedni a hő- és hangszigetelés területein létező valamennyi alkalmazási módot: széles termékskálájuk a legtöbb igény kielégítésére alkalmas a magasépítés és a mélyépítés, illetve a mennyezetek, falak, padlók technológiai szigetelése területén egyaránt.

Elkötelezettek a környezetünk és közös jövőnk iránt. Ezért…
… a kiváló minőségű hőszigetelő anyagok kínálatával csökkentik a CO2 kibocsátást, így javítva az épületek energiafelhasználását
… termékeik környezetvédelmi mutatóinak folyamatos fejlesztésével csökkentik az építési tevékenységekből adódó negatív környezeti hatásokat (50% újrahasznosított üveg, termék összenyomhatóság…)
… támogatják a Földünk védelmére irányuló erőfeszítéseket: az URSA tagja az „Isolons la terre contre CO2” szervezetnek, és együttműködnek a WWF-el is
… az NF PO1-010 szabvánnyal összhangban lévő Környezetvédelmi Terméknyilatkozatukkal (EPD) mindenki számára átláthatóvá teszik termékeik környezetre gyakorolt hatását
… termékeik minőségi és szigetelési tulajdonságait hivatalos és független intézmények hitelesítik (úgymint: ACERMI-EUCEB…stb.)

Az URSA filozófiája
URSA = · Minőség ·Szakértelem · Elégedett ügyfelek

· Az URSA termékek minősége garantált.
A kereskedőkkel, tervezőkkel, felhasználókkal és építészekkel rendszeresen folytatott párbeszédekből a vállalat fontos tapasztalatokra tesz szert a termékek és szolgáltatások minőségének biztosításához, amely alapján fejlesztéseiket pontosan a felhasználók igényei szerint tudják alakítani.

Építésfelügyelő hatóságok által bevizsgált termékeik rendelkeznek CE minőségi tanúsítvánnyal, és világszerte a legmodernebb üzemekben készülnek.

A belső ellenőrzés mellett az URSA rendszeresen külső vizsgálatoknak is aláveti termékeit.
Az ISO 9001 szerint végzett szigorú minőségellenőrzés garantálja azt, hogy gyártott termékeik mindig kifogástalanok legyenek.

Kutatás-fejlesztési osztályuk folyamatosan azon dolgozik, hogy az URSA termékek még jobbak, még energiatakarékosabbak és még inkább környezetbarátok legyenek.
Az XPS szigetelőanyagok habosításához használt CO2 gázos módszer, vagy a vállalat saját, oldható üveggyapot termékeinek a kifejlesztése csak két példa erre…

A nemzetközi gyártóhálózat szavatolja a gazdaságos gyártást, a termékek rugalmas cseréjét, és a rugalmasan szervezhető szállítási időpontokat. A gyártó és elosztó helyek egész Európát átfogó, hatékony logisztikai hálózatával az URSA gyors és pontos szállításokat végez ügyfelei részére.

Miért is kell hőszigetelni?

Ismert tény hogy Magyarország energiafelhasználásában igen tetemes hányadot képvisel a lakossági energiafelhasználás (kb. 42-50%), mely télen elsődlegesen a földgázfogyasztásban (fűtés), nyáron pedig az elektromos áramfogyasztásban (hűtés) jelenik meg.

Épületek: 42-50%
Közlekedés: 30-32%
Ipar: 18-28%

A lakossági energiafelhasználás 42-50%-ot képvisel az összes energiafelhasználásból. Ha ezt a számot tovább bontjuk, megállapíthatjuk, hogy hűtésre és fűtésre kb. 64%-ot, világításra kb. 23%-ot, melegvíz előállításra kb. 5%-ot fordítunk, a fennmaradó 8%-ot pedig az egyéb energiafelhasználás (pl. szórakoztató elektronikai berendezések, stb.) adja. A nyári elektromos áramfogyasztás jelentős része is gyakorlatilag (áttételesen) földgáz felhasználásunkat növeli, hiszen a hazai villamos energia előállítása egyre inkább a földgázra támaszkodik.

Hazánknak jelenleg - az energiaellátás szempontjából - már-már létkérdés a földgáz biztosítása. Mivel a hazai kitermelés a fogyasztáshoz képest igen csekély, így hazánk import-függősége nagyon nagy. Országunk szempontjából alapvető követelmény az energiaellátás ellátásbiztonsága - tisztán látható tehát, hogy nincs más út, csak energiahatékonyságunk növelése. Ezt leghatékonyabb módon mi magunk (a lakosság), a végfelhasználás helyén tudjuk megvalósítani épületeinknél, lakásainknál!

Egy épület lehetséges hőveszteségei:
Épületeink esetében a fűtési-hűtési energiafelhasználásból, megfelelő vastagságú és minőségű hőszigetelések alkalmazásával tetemes mennyiségű energiát és rezsiköltséget tudunk megtakarítani, mégpedig oly módon, hogy:
· télen a hőszigetelésnek köszönhetően csökkentjük épületeink hőveszteségét!
· nyáron a hőszigetelésnek köszönhetően épületeink külső szerkezeteit nem éri a közvetlen napsugárzás, ezáltal nem tud átforrósodni, így a belső hűtés szükségtelen, vagy nagyon minimálisra szorítható vissza!

Egy jól megválasztott hőszigetelés:
· alkalmazásával az üzemelési költségek csökkennek
· egyszeri beruházási költséget jelent
· gyorsan megtérül

Saját pénztárcánk védelme mellett a környezetre is gondoljunk!

A fűtési és hűtési energiafelhasználás csökkentésével hozzájárulunk:
· a környezetszennyezés csökkentéséhez (CO2 kibocsátás, globális felmelegedés, stb.)
· a fenntartható fejlődés elősegítéséhez (ne csak nekünk, hanem utódainknak is legyen majd felhasználható energiája)
· energiafüggőségünk (importfüggőségünk) csökkentéséhez, stb...

Ásványgyapot:
Lég-és lépéshang szigetelés
Padlásfödém-zárófödém szigetelés
Külső fal szigetelés
Beépített magastető szigetelés
Belső fal szigetelés

XPS:
Nem járható lapostető szigetelés
Zöldtető szigetelés
Terasztető szigetelés
Parkolótető szigetelés
Talajba kerülő szerkezetek szigetelése – Pincefalak
Talajonfekvő padló szigetelése (földszintes épület)
Vasbeton monolit szerkezetek szigetelése
Lábazatok szigetelése

Szigeteljünk tehát megfontoltan, és hosszú távra tervezve! Szigeteljünk az URSA-val!

VIDEÓ

Forrás: YouTube