Baumit vakolat

Baumit vakolat
A Baumit mögött 2, több, mint 110 éves múlttal rendelkező, családi tulajdonban lévő építőanyagipari konszern áll, a Schmid Ipari Holding és a Wietersdorfer csoport.

A Baumit hagyományokra épít
1988-ban -a korábbi két építőanyag termelő- együttműködési szerződést kötött azzal a céllal, hogy Baumit márkanév alatt Ausztria szerte felhasználóbarát, magas minőségi követelményeknek megfelelő márkatermékeket hozzanak forgalomba.

Ausztria 1. számú "építőanyag úttörője"
Mialatt az alsó ausztriai Piestingtal Kelet-Ausztriában (Bécs, Alsó-Ausztria, Észak-Burgenland) honosította a wopfingi Baumit termékeket, addig a w&p wietersdorfi és peggaui telephelye elsősorban Dél-Ausztriában (Kärnten, kelet-Tirol, Steiermark, dél-Burgenland) tette ugyanezt. Ausztria nyugati részének ipari támogatására 1989-ben megalapították a Baumit Építőanyagipari Kft-t Bad Ischlben, amiben 50% részesedése van a w&p és wopfingi csoportnak. 1993-ban a Stájer Bányaüzem megszerzése által Nyugat-Ausztriában is sikerült a Baumit csoportnak Baumit termékeket előállítania és ezzel Ausztria teljes területén képviseltetni magát. A Baumit jelenléte mára már az építészek körében is köztudott, így Ausztriában az egyik legismertebb építőanyag márkává fejlődött. Az széles termékskála révén a Baumit legalább egy termékével szinte minden épületnél képviseli magát. Ausztriában minden második falazott épületet Baumit termékekkel építettek. A partnerkapcsolatok ápolásával az építőipar a Baumitot Ausztria 1. számú "úttörőjévé" tette. Az egységes piaci megjelenés ellenére mindkét vállalat csoport máig önálló maradt.

Baumit - sikermodellje a globalicáció időszakában: 30 ország 20 év
Ennek az egyedülálló kooperációnak a mozgatóereje - a kezdetek óta mindkét tulajdonos jelenlegi hitvallásáig - a Baumit márka elterjesztése az osztrák határon túl.

A "vasfüggöny" lehullása és Ausztria az Európai Unióba történő belépése óta a Baumit előtt gyakorlatilag többé nincsenek határok. Az EU bővítése felgyorsítja az esélyeket és lehetőségeket ad arra, hogy a Baumit még biztosabb cég legyen. Napjainkban a Baumit nem kevesebb, mint 28 államban - Közép-, Dél- és Kelet-Európában – forgalmazó- és gyártóüzemeivel képviselteti magát a piacon.