Wienerberger tégla, falazat

Wienerberger tégla, falazat
A külső falazatok építésére ajánlott Wienerberger termékeink között megtalálhatóak az ún. okostéglák: a Porotherm 44 Thermo Profi és a Porotherm 44, 38 és 30 Klíma téglák is, melyek hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint a hagyományos, nútféderes tégláké. A Klíma üregszerkezettel gyártott termékek Profi és hagyományos falazási technológiával egyaránt építhetőek, míg a Porotherm Thermo téglák kizárólag síkracsiszolva készülnek, tehát Profi építési technológiával rakhatóak.

Amikor téglaválasztás előtt állunk, gyakran nem is tudatosul bennünk, milyen fontos döntést kell meghoznunk. A tégla nem csak egy a sok-sok építőanyag közül, hanem energetikai szempontból kulcsfontosságú, hiszen télen házunk falán a fűtési energia kb. 30%-a veszik el. Emellett a falszerkezet hőszigetelő képességének minimum felét a tégla adja! Látjuk tehát, hogy a tégla az energiahatékonyság fontos része, ezen kívül alapvetően meghatározza, hogyan érezzük majd magunkat leendő otthonunkban. Nem mindegy, hogy milyen téglát választunk épülő új otthonunk építésekor, hiszen a falat később már nem lehet kicserélni. Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50%-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nút-féderes falazóelemeké.

Kiváló energetikai minőség OKOSTÉGLÁVAL! 40-50%-kal jobb hőszigetelő képesség a hagyományos téglákhoz viszonyítva!

A tégla az energiahatékony építés meghatározó része, hiszen
• a fűtési energia kb. 30 %-a falazaton keresztül veszik el;
• a falszerkezet hőszigetelő képességének minimum 50 %-át a tégla adja;
• a tégla költsége csupán kb. 3-5 %-a a teljes építési költségnek.

A falat később már nem lehet kicserélni! Válasszon hőszigetelő téglát!

Mitől okos a tégla?
Az okostéglák olyan új fejlesztésű termékek, melyek hőszigetelő képessége 40-50%-kal jobb, mint az ugyanolyan falvastagságban kapható hagyományos, nút-féderes falazóelemeké.

A Wienerberger okostéglái két termékcsoportból állnak:
• A Thermo téglák esetében a csúcskategóriás hőszigetelő képességet a tégla üregeibe töltött kőzetgyapot szigetelő anyag biztosítja.
• A Klíma termékcsalád kiemelkedő hőszigetelő tulajdonságát új üregkép kialakításával értük el. A tégla méretétől függően másfélszer-kétszer több üregsort tartalmaz. Az új üregképnek köszönhetően pedig a szerkezeten át távozó hőnek 45-30 %-kal több utat kell megtennie, mint a hagyományos termékek esetében.

Porotherm 44 Thermo Profi
• Energetikai besorolásunk*: A+++
• U értéke = 0,17 W/m2K
• 53 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 44 Klíma
• Energetikai besorolásunk*: A++
• U értéke = 0,22 W/m2K
• 39 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 38 Klíma
• Energetikai besorolásunk*: A+
• U értéke = 0,25 W/m2K
• 39 %-kal jobb hőszigetelő képesség

Porotherm 30 Klíma
• Energetikai besorolásunk*: A
• U értéke = 0,29 W/m2K
• 41 %-kal jobb hőszigetelő képesség

További információ: www.okostegla.hu

* Az ENERGETIKAI BESOROLÁS a Wienerberger saját tégláira bevezetett jelölése, amely a vásárló eligazodását segíti téglái különböző hőszigetelő képessége között. A Porotherm okostéglák hőszigetelő képessége 40-50 %-kal jobb, mint a hagyományos nútféderes tégláké.

Porotherm Profi és DRYFIX extra
A Porotherm Profi síkracsiszolt téglák egymáshoz rögzítésére két technológiát ajánlunk: az egyiknél vékony habarcsréteg, a másiknál egy speciális DRYFIX extra ragasztóhab biztosítja a kötést.

A Porotherm Profi márkanévvel forgalomba kerülő Wienerberger termékcsalád elemeit az égetést követően a felfekvő felületein megcsiszolják – ez az egyik legfőbb jellemzője a Porotherm újgenerációs termékcsaládjának. Ez nem csupán új termék, hanem új építési technológia is. A csiszolt termékcsalád mind hagyományos üregszerkezettel, mind hőszigetelési szempontból jobb K üregszerkezettel kapható, valamint kizárólag csiszolt minőségben áll rendelkezésre a leginnovatívabb Porotherm 44 T Profi - szigetelőanyaggal töltött tégla is.

Miben tud többet a Dryfix extra?
Porotherm Profi Dryfix technológiát, mely a 2010-es Innovációs Nagydíj Pályázaton kiemelt elismerésben részesült, 2011. április 1-jétől Porotherm Profi Dryfix extra néven forgalmazza a Wienerberger konszern.

A technológia mindazon előnyöket nyújtja, amelyet a korábban megszokott Porotherm falazási rendszerek biztosítottak. A falazóelem és a kötőanyag speciális kapcsolata révén olyan építési rendszer jött létre, amely a Dryfix extra ragasztóhabnak köszönhetően akár -5°C foktól is alkalmazható. A korábban kényszerűen munkaszünettel töltött téli időszakban immár technológiai akadálya sincs a falazásnak. A Dryfix extra kötőanyag, a Dryfix extra ragasztóhab egy olyan speciális ragasztó, amely gyorsan köt, és nagy kötőerővel rendelkezik. A Dryfix extra ragasztóhab az építőiparban már ismeretes pur-hab flakonos kiszerelésben kerül a felhasználóhoz, amely nagyban könnyíti a bedolgozását, ugyanis nincs szükség külön célszerszámra, amellyel fel kell hordani és el kell egyengetni a falazat sorai közti kötőanyagot. Azon túl, hogy a bedolgozás gyorsabbá válik, nincs szükség habarcskeverésre, a célszerszámok hosszadalmas tisztogatására sem, a kifújópisztoly a tisztítófolyadék segítségével egy egyszerű mozdulattal tisztítható. A falazás sebessége a Profi falazáshoz képest akár 30 %-kal is gyorsabb lehet. Hagyományos falazási módokhoz képest pedig 50%-os sebességnövekedés tapasztalható.